Veckans olika ridpass!

Har ridit 4 gånger denna veckan, normalt sätt borde det vara mer men ganska skönt med 4 gånger iaf! :D Tänkte berätta lite vad jag gjorde under dessa ridpass och så!

1. Agathon som jag red i onsdags, har redan skrivit ett inlägg om det :)

2.  Felix dressyr - Red lektion på Felix i torsdags och vi tränade mycket på volter och öppna. Mycket sittandes vilket jag höll på att dö av i Felix skumpiga trav hehe ;) Nej men jag behöver verkligen träna upp min bålstabilitet och jag fick faktiskt liket träningsverk efter det passet. Får verkligen ALDRIG träningsverk när jag ridit nästan. Hade typ kramp i magen och jag har massa hosta så kan vara därför också haha!  Något jag också måste öva på är att bredda händerna lite och få tillbaka armbågarna lite men det kommer med magen... Tycker annars det gick rätt bra och att jag hade rätt okej sits, hästen gick dock bättre förra gången :)

3. I fredags red jag Gina och tog med mig lite av det jag skulle tänka på för att bättra min sits på henne. Tog en uteritt men inriktat lite på dressyr. Tänkte att jag skulle rida till volten i skogen men sen när jag kom fram så vad det en stor pöl över halva volten så kunde inte rida där... Tog då en sväng med Gina istället. Det går ju faktiskt jättebra att träna dressyr i skogen!!! Vi gjorde skänkelvikningar på vägarna och jag tränade på det jag skulle tänka på och Gina blev till min förvåning väldigt fin! Hon är ju egentligen hopphäst och det har aldrig gått särskilt bra för oss i dressyr men jag måste säga att hon gick fint! Kanske blir en dressyrhästar av henne, vem vet? :P På hemvägen kände jag för att släppa loss henne lite och bara ha roligt, så vi körde full galopp i en backe och som ni kanske vet så är Gina het så det gick foooooort! Fin känsla fick vi hur som helst.

4. Cabello uteritt med inhoppning - Idag red jag Cabello som var lite seg i början men som vanligt kvicknade till när det blev snabbare gångarter. Jag red vägen vi brukar ta baklänges så att han skulle få lite omväxling för att sen vända vid den första galoppbacken. Vid den backen hade det fallit en liten stock i vägen vilket Cabello tyckte var konstigt. Han kollade skeptiskt på den och backade sen undan men jag drev fram honom så att han stod och kollade lite och sen gick han över utan större problem. Vi började att trava över stocken för att han skulle vänja sig, det är typ första gången jag hoppade på riktigt med honom, så ville vänja honom vid hindret lite. Sen skrittade vi ner igen och jag satte fram honom i galopp. Han var  gick fram men var lite osäker så jag saktade av till trav innan hindret och lät honom travhoppa en gång till. Efter det gjorde jag ett nytt försök och fick fram honom mycket och han hoppade över stocken i galopp! Kändes jättebra och Cabello tyckte det var kul! Väldigt nyttigt för honom att bli hoppad i skogen. Efter det så skrittade vi tills vi kom fran till den lite brantare galoppbacken. Där satte jag fram honom i galopp och han vet precis vad det handlar om så han bockade lite, men inte riktigt lika mycket som förra gången, och sprang på ordentligt efter det. Jag gav honom beröm när han slutade bocka och han kandes positiv. Cabello är en sån häst som kommer att bli lat om man inte rider honom rätt... Inte skänkla för mycket men fortfarande få fram honom för att han ska tycka det är kul. Tycker han blivit jättefin senaste och han har fått riktigt bra kondition! 

Det var lite om mina ridpass, har ni frågor får man jättegärna lämna en kommentar genom att tryck på det blå hjärtat i högra hörnet! Jättekul att folk börjar följa mig på blogfame förresten! Kul att så många börjar läsa :D Ha det gött!